Afbeelding homepage

Tennis voor de allerkleinsten bij RG sports

24-01-2016

Ook aan de allerkleinsten is bij RG sports gedacht.

Uit onderzoek is gebleken dat deze jonge doelgroep prima in staat is (mits niet te lang per keer) om met een sport vertrouwd te raken. Velen van ons kennen wel het beeld van dat broertje/zusje dat sleept met een te groot racket en een bal om zoveel mogelijk 'mee' te mogen doen.

TennisWhizz is een bewegingsprogramma voor kinderen van 3-5 jaar, bedoeld om naast motorische vaardigheden ook de de primaire tennisvaardigheden aan te leren. Hiermee wordt een basis gelegd voor het leven in hun atletische vaardigheden, ongeacht welke sport zij later gaan beoefenen.

Uiteraard is TennisWhiz volledig afgestemd op deze leeftijdsgroep. Tijdens de oefeningen met en zonder racket worden de kinderen meegenomen op avontuur. Dit avontuur krijgen de kinderen tevens mee als voorleesverhaal en kleurplaat, waardoor alle kinderen de les thuis herbeleven. Hiermee wordt tevens de boodschap versterkt en raken ze vertrouwd met het spel. Het meedoen van ouders/oppas is aan te bevelen, zodat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen tijdens de les.

Met de lessen van TennisWhizz is het zeer gemakkelijk om vanaf 5/6 jaar door te stromen naar het Tenniskids programma van de KNLTB, aangezien deze prima op elkaar aansluiten.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan voor het volgende event: