Afbeelding homepage

Uitwisselingen RG sports

14-02-2011

Uitwisselingen van RG Sports!
Het doel van de uitwisselingen bij de verenigingen van RG sports is om de competitiespelers ritme te geven voor de competitie en het team alvast beter te leren kennen. Het belangrijkste van de uitwisseling is dat de leerlingen 1,5 uur wedstrijden kunnen spelen tegen een andere team van een andere vereniging. Bij onze verenigingen werd er vooraf met de jeugdcommissie overlegd en de eerste opzet van de teams werd door de trainers doorgegeven.
 
Zondag 23 januari was de eerste uitwisseling bij TV Eemnes, kinderen in de leeftijdscategorie t/m 10  en t/m 12 waren uitgenodigd. Al in alle vroegte (8.30 uur) stonden de eerste leerlingen bij het hek klaar om te starten met de wedstrijden. Het was heel leuk om te zien dat de leerlingen zo enthousiast waren en graag wilde tennissen. De opzet was om alle kinderen drie keer een wedstrijd van 30 minuten te laten spelen, en dan singel en dubbel. Ook hebben we zo goed mogelijk geprobeerd om het niveau aan te laten sluiten. Dat is helaas niet altijd even goed gelukt, soms waren er kinderen die toch niet mee konden doen waardoor we invallers moesten regelen. Op onze RG Sports Hyves hebben iedere week de uitslagen neergezet en enkele foto’s geplaatst.
Van de ouders en kinderen hebben we vooral positieve reacties ontvangen. Sommige kinderen kwamen in korte broek aan en dat met temperaturen rond de 4 graden, dus wel erg koud. Maar we hoorden ze niet klagen. Tussen door binnen een beker limonade en een stuk cake en ze konden weer door met de wedstrijden.
De jeugdcommissie van ’t Laer willen we bedanken voor de hulp, net zoals de jeugdcommissie van TV Eemnes hartelijk dank voor de organisatie achter de bar!
Wij vonden het zeker een succes en zullen jullie volgend jaar weer uitnodigen!